JD

Werkplek

Boetseerplank met pen
Deze heb je nodig om een beeld goed te kunnen opbouwen zonder dat het inzakt of verschuift.

Je kan makkelijk zelf zo’n plank met pen maken. Hoe ga je te werk?

Je neemt een geplastificeerde plank van 30x30cm en een dikte van ca1,5a 2 cm. (wil je een groter werk maken dan heb je een grotere afmeting nodig)
Aan de onderkant van de plank bevestiger je aan 2 kanten een latje zodat het plankje aan de onderkant ruimte heeft waardoor je je hand eronder kan doen om de plank zo op te tillen voor verplaatsing ervan.

Nu moet je in het midden van de plank een grote spijker of pin bevestigen. Eventueel kun je deze aan de onderkant verstevigen met een klem zodat de spijker of pin er niet uitglijdt.

Over de Spijker of Pin schuif je aluminiumbuis. De lengte van de buis kun je aanpassen aan de hoogte van je werk, de buis moet er aan de bovenkant wel altijd een stuk uitsteken want voor uitholling van je kunstwerk moet je de buis eruit halen.

Boetseerbok
Een boetseerbok is op hoogte verstelbaar en draaibaar waardoor je je werkstuk van verschillende hoogtes en kanten kunt bekijken. Ze zijn er op standaard, maar je kan ook alleen het bovenste deel kopen/maken. Je moet er wel voor zorgen dat het bovenste deel kan draaien op een kleine draaischijf.

designed by: Blacky's Web Place © 2018